ABSO-Tech

Skystone

Ideea unei echipe de robotică la Liceul Teoretic ”Petru Maior” Gherla a venit în urma participării profesorilor de informatică din liceu la Colocviile ”Ștefan Odobleja” - ”Cibernetică, Robotică, IT” - decembrie 2018, organizate de către Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej. Aceștia au vrut să ofere posibilitatea elevilor să își pună în valoarea pasiunea pentru robotică și programare.

În vederea inițierii în FTC am participat, profesori și elevi, ca observatori la competiția de robotică Someș Tech Challenge, organizată de Colegiul Național “Andrei Mureșanu” Dej, în data de 18 mai 2019.

Astfel, copiii pasionați de robotică, dornici să învețe lucruri noi, au luat decizia de a participa pentru prima dată la Competiția BRD First Tech Challenge România, sezonul 2019-2020.

Obiectivul principal al acestui sezon pentru noi a fost să ne obișnuim cu munca în echipă, să realizăm construcția roboțelului și să ne familiarizăm cu tot ceea ce reprezintă FTC. Am descoperit și învățat multe până acum, am avut parte de multă emoție și de multe momente agreabile.

”Teamwork makes the dream work”, motto-ul echipei ABSO-Tech din acest sezon, ne definește, ne motivează să continuăm și ne învață că orice obstacol poate fi depășit când ai o echipă responsabilă și unită.

Prima poză a echipei după primirea kit-ului

Contextul competițional

Ediția 2019-2020 a BRD FIRST Tech Challenge România, organizată de către Asociația Nație Prin Educație, reunește 218 echipe de robotică, naționale și internaționale, stabilind noi recorduri în ceea ce privește numărul de participanți.

Tema competiției este SKYTONE, presented by Qualcomm, powered by STAR WARS Force For Change, participanții având misiunea de a crea o structură care ajunge în înaltul cerului pentru a-și reprezenta echipa.

Fiecare echipă înscrisă în competiție participă la Campionatul Regional cu rol eliminatoriu și calificare în finală, în orașul în care este alocată: Cluj, Iași, Timișoara sau București. Etapa finală va avea loc la Cluj Napoca în 27-28-29 martie.